En els darrers anys, els patinets elèctrics han guanyat popularitat com una forma convenient i sostenible de moure’s per la ciutat. Tot i això, amb l’augment del seu ús, també sorgeix la necessitat de considerar la seguretat, tant per als usuaris com per als vianants.

Un informe elaborat per la Fundació Mapfre i Cesvimap xifra en 385 els accidents amb patinets elèctrics des del gener del 2021 fins al setembre del 2022, dels quals 83 van ser greus. Aquests sinistres van deixar 13 víctimes mortals a Espanya, més del doble que en anys anteriors.

Una mesura clau per protegir-se és obtenir una assegurança de patinets, una salvaguarda fonamental que sovint es passa per alt.

Per què necessites una assegurança de patinets?

La raó principal per obtenir una assegurança de patinets és la protecció econòmica en cas d’accidents. Tot i que els accidents amb patinets elèctrics són menys comuns que els d’automòbils, encara poden passar i poden acabar en lesions greus tant per al conductor com per a altres persones. Una assegurança de responsabilitat civil pot cobrir els costos mèdics i legals en cas que estiguis involucrat en un accident on siguis responsable.

A més, algunes assegurances de patinets també ofereixen cobertura per a danys a la propietat, com ara reparacions si el teu patinet pateix algun dany o reemplaçament en cas de robatori. Aquesta protecció addicional pot brindar tranquil·litat als usuaris, especialment en àrees urbanes on el risc de robatori pot ser més gran.

I et donarem una altra raó què et pot acabar de convèncer: No cal gastar gaires diners. El cost d’una assegurança per a un patinet elèctric només pot ser una mica més que el que pagaries per un cafè al mes. És una cosa assequible per a la majoria de les persones i ens podria prevenir d’haver d’enfrontar grans despeses econòmiques si per desgràcia causem un accident.

Què cobreix una assegurança de patinets?

Les assegurances de patinets varien quant a la cobertura que ofereixen, però generalment inclouen:

Responsabilitat civil: cobreix els costos associats amb lesions personals o danys a la propietat de tercers en cas d‟un accident on el conductor sigui responsable.
Cobertura mèdica: ajuda a pagar les despeses mèdiques del conductor en cas de lesions relacionades amb un accident al patinet.
Cobertura de col·lisió: cobreix els costos de reparació o reemplaçament del patinet en cas de danys per col·lisió.

Com obtenir una assegurança de patinets?

Hi ha companyies especialitzades que ofereixen assegurances de patinets amb opcions de cobertura personalitzades per adaptar-se a les teves necessitats i pressupost. Però el millor és que contactis amb el teu corredor d’assegurances, ell sabrà com oferir-te la solució que s’adapti millor a les teves necessitats. Treballen amb moltes companyies i són experts en la matèria.

És important tenir en compte que els requisits i les regulacions per a les assegurances de patinets poden variar segons la ubicació. Algunes ciutats poden requerir que els usuaris tinguin assegurança abans de poder operar un patinet elèctric en espais públics. Abans de sortir als carrers amb el patinet elèctric, assegura’t d’obtenir la cobertura adequada per gaudir del teu passeig amb tranquil·litat.

Recordeu, la seguretat sempre ha de ser una prioritat, tant per a tu com per als altres usuaris de la via pública. Assegura el teu passeig i gaudeix de la mobilitat urbana de manera segura i responsable!